Citron-trifle med maräng

Ingredienser:
2 dl naturell kvarg
½ dl Robertson’s Lemon Curd
2 nävar maränger
200 g färska bär, t ex hallon,
jordgubbar eller björnbär
½ dl rostade hasselnötter

Topping:
färsk mynta

Gör så här:
Rör ihop kvarg och Lemon curd.Varva citronkvargen med marängerna, och bären.
Hacka nötterna grovt, strössla dem över triflen och dekorera med en myntakvist.

Lime curd-parfait med jordgubbar

Ingredienser:
3 dl grädde
3 st äggulor
¾ dl strösocker
¾ dl Robertson’s Lime curd
1 l jordgubbar
2 msk rårörsocker

Topping:
rivet skal från 1 lime

Gör så här:
Vispa grädden. Ställ åt sidan. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Rör i Lime curden i äggblandningen.
Vänd försiktigt ner grädden i smeten och häll upp i en form eller i portionsskålar, täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 3 timmar.
Skiva jordgubbarna och strö över rårörsocker och limeskal. Ta ut parfaiten från frysen och lossa ur formen.
Låt den tina ca 15 min innan servering.
Servera med de rårörda jordgubbarna.
Morotskaka med lemonfrosting

Ingredienser:
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ dl olja
1 dl mandelmjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel
¾ tsk ingefära
3 tsk bakpulver
4 ½ dl rivna morötter
50 g rumsvarmt smör
200 g färskost
1 dl Robertson’s Lemon curd

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt och häll ner oljan under vispning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Rör ner morötterna. Häll smeten i kakform som är smord och ströad med kokosflingor eller ströbröd. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Frosting: Vispa smöret poröst. Rör i Lemon curd och vispa till en slät kräm. Blanda i färskosten. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och ställ i kylen. Dekorera gärna med frystorkade hallon!
Frozen yoghurt med bär

Ingredienser:
2 ½ dl medelhavsyoghurt
1 ½ dl Robertson’s Lime Curd
100 g färska hallon
100 g färska blåbär
glassformar

Topping:
Rostad kokos
Hackade, rostade nötter
Riven choklad
Gör så här:
Rör ihop yoghurt och Lime Curd i en skål. Blanda ner bären. Fördela fyllningen i formar och ställ i frysen.
Efter ca 1,5 timme: stick ner glasspinnarna i formarna och låt frysa några timmar till, gärna över natten.
Toppa gärna glassen med din favorittopping.

Citrontarteletter med italiensk maräng

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
½ dl socker
½ dl mandelmjöl
2 ½ dl vetemjöl

Maräng:
¾ dl vatten
150 g + 50 g socker
3 äggvitor
1 tsk pressad citronsaft
1 burk Robertson’s Lemon Curd

Gör så här:
Tarteletter - Blanda smör/socker med mandel- & vetemjöl. Lägg degen i kylen i 1 timme. Sätt ugnen på 185 °C. Smörj formarna, tryck ut degen. Grädda mitt i ugnen i 5-8 min. Låt svalna. Knacka ut tartletterna.
Maräng - Häll vatten och 150 g socker i en kastrull och rör om. Använd en hushållstermometer och koka tills sockerlagen är 110 °C. Vispa sedan äggvita, citronsaft och 50 g socker till fast maräng. När sockerlagen är 122 °C: häll den imarängen. Vispa försiktigt i 10 min. Häll ner smeten i spritspåse. Fyll tarteletterna med 1 msk Curd. Spritsa marängen ovanpå dem och bränn av med gasolbrännare.

Whoppies med lemon curd fyllning

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk lakritspulver eller 2 msk kakao
1/2 dl mjölk

Fyllning:
100 g färskost
2 ½ dl Robertson’s Lemon Curd
Florsocker för dekoration

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C. Vispa smör/socker poröst. Rör i ägget. Blanda ihop mjöl/bakpulver/ salt + lakrits eller kakao efter önskemål. Tillsätt mjölk. Lägg smeten i en spritspåse. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa/ klicka ut 60 -70 kakor (som 1-kronor). Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna.
Fyllning - Rör ihop ost och Curd. Lägg i spritspåse. Lägg i kylen i ca 1 h. Spritsa fyllning på hälften av kakorna. Lägg ihop dem med kakorna utan fyllning. Pudra med florsocker
Cheesecake

Ingredienser:
10 st digestivekex
75 g smör
800 g philadelphiaost
1½ dl socker
4 st ägg
2 dl Roberson’s Lime Curd
1 l jordgubbar
rivet skal ifrån 1 lime

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C. Mortla eller mixa kexen. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck ut massan i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop färskost, socker, ägg och Lime Curd. Häll fyllningen i springformen och grädda i ugnen ca 20–25 min tills kakan stelnat. Låt svalna i kylen.
Innan servering, dela jordgubbarna i klyftor och lägg på kakan. Strö över rivet limeskal.
Chokladbrownie

Ingredienser:
50 g hasselnötter
50 g pistagenötter
250 g smör
4 dl socker
4 st ägg
2 dl kakao
½ tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 burk Robertson’s Lemon Curd

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C. Lägg bakplåtspapper i en form ca 20 × 30 cm. Hacka nötterna grovt, rosta dem i torr stekpanna och låt svalna. Smält smöret och rör ihop med socker, ägg, kakao och salt. Rör ihop mjöl och bakpulver, blanda ner i äggsmeten. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20–30 min. Låt svalna.
Bred på Lemon Curd och skär upp brownien i bitar.
Tårta

Ingredienser:
4 äggvitor
2 ½ dl socker
½ krm salt
1 msk maizenamjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
Smör till pensling
4 dl grädde
1 dl Robertson’s Lime Curd
Jordgubbar, hallon och björnbär

Gör så här:
Värm ugnen till 225 °C.
Vispa äggvitorna och tillsätt socker lite i taget. Tillsätt salt. Vispa i maizenamjöl, vaniljsocker och citronsaft. Pensla en springform (avtagbar botten 24 cm i diameter) med smör. Bred ut smeten i formen och ställ i ugnen. Vrid ner ugnen till 125 °C. Grädda i 1 ½ timme. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Låt marängen svalna.
Rulltårta

Ingredienser:
4 st ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 msk vatten
1 tsk hel kardemumma
¾ dl socker
1 burk Robertson’s Lemon Curd

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 °C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten. Rör i vattnet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–8 min. Mortla kardemumman, blanda i sockret och strö blandningen på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan och stjälp upp den på pappret med sockerblandningen. Ta försiktigt bort det övre pappret. Bred på Lemon Curd och rulla ihop till en rulle. Skiva rulltårtan vid servering.
Glasstårta

Ingredienser:
4 st äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl socker
1 ½ l lakritsglass
4 dl vispgrädde
1 dl Robertson’s Lemon Curd
½ dl frysta hallon
färska hallon/björnbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 °C. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Tillsätt sockret pö om pö och vispa till fast maräng. Fyll marängen i en spritspåse och spritsa 2 rundlar à 24 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar ytterligare 1 tim. Lägg marängbotten på en kakform med löstagbar kant 24 cm i diameter. Låt glassen stå framme så att den är formbar men inte rinnande. Bred den ovanpå marängbotten och lägg den andra botten över. Ställ i frysen i ett par tim. Vispa grädden och vänd ner Lemon Curd och hallon. Ta fram tårtan strax före servering och ta ur den ur formen. Bred på grädden och garnera med färska bär.
Kakor

Ingredienser:
2½ dl vetemjöl
150 g smör
¾ dl socker
½ tsk bakpulver
½ dl Robertson’s Ginger Preserve

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C. Knåda ihop mjöl, smör, socker och bakpulver till en jämn deg. Låt vila i kylen en stund. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje kaka med en tesked och fyll med en klick marmelad. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.




Pannkakor

Ingredienser:
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 ½ dl mjölk
1 msk socker
smör till stekning
Fyllning
200 g Philadelphiaost
4 msk florsocker
3 msk Robertson's Lemon Curd

lättvispad grädde
blåbär
florsocker
mynta

Gör så här:
Rör ihop ägg, mjöl och mjölk lite i taget. Tillsätt sedan socker och rör ihop till en jämn smet.
Rör ihop fyllningen. Stek pannkakorna gyllenbruna.
Fyll med fyllning och vik ihop till små paket.

Servering
Servera pannkakorna med färska blåbär, grädde och pudra över florsocker och lägg på en kvist mynta.
Lime Curd glass

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl strösocker
¾ dl Robertson's Lime Curd

1 liter jordgubbar
mynta för dekoration

Gör så här:
Koka upp grädde och mjölk med snittad urskrapad vaniljstång. Blanda äggulor och socker. Rör ut äggule- blandningen med den varma mjölken. Sjud tills krämen tjocknar under ständig omrörning. Sila smeten och vispa ner Lime Curd. Låt svalna. Kör smeten i en glassmaskin. Dela jordgubbarna i kvartar. Hacka mynta.

Servering
Lägg upp glassen tillsammans med jordgubbarna och strö över mynta.
Pannacotta

Ingredienser:
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 ½ dl socker
2 ½ dl matlagningsyoghurt

1-2 dl Robertson's Lemon Curd
mynta för dekoration

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Dra ifrån värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Tillsätt matlagningsyoghurt. Rör till en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i ca 1 timme tills pannacottan stelnat.
Värm Lemon Curd i en kastrull så att den blir rinnig. Häll ett tunt lager över pannacottan. Låt kallna.

Servering
Servera pannacottan med en kvist mynta.
Cupcakes

Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
2 ½ dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Frosting
50 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
4 msk Robertson's Lime Curd

bär för dekoration
muffinsformar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C. Rör ihop smör, socker och tillsätt äggen, ett i taget. Rör därefter i de torra ingredienserna. Fyll muffinsformarna med smeten. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till frostingen. Bred över kakorna och dekorera med bär.
Scones

Ingredienser:
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, tärnat
3 dl vaniljyoghurt
3 msk Robertson's Silver Shred

en god ost
Robertson's Silver Shred

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 °C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda i smöret och finfördela med fingrarna till en grynig massa. Blanda i yoghurt, marmelad och rör ihop. Forma sconesen till små bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter.

Servering
Servera de nygräddade sconesen med en god ost och Robertson's Silver Shred.